Thursday, January 24, 2013

I'm a happy mommy-to-be

Alhamdulillahh~ syukur teramat sangat dengan anugerah yang Dia bagi to us. We're totally happy about the news.

Started feeling something bila I had late period. Pelik la jugak kan. But then pening-pening sikit and kawan-kawan suruh dah buat pregnancy test. Tapi I cakap nanti dulu la sebab ingatkan kurang makan tu yang pening tu. And plus tak nak mengharap sangat. Huhu tapi malam I ada personal coaching business with my mentor, she advised me to do testing. Ye la kan just to be on the safe side. Kalau betul, kena jaga diri elok-elok taleh main sebat je kan. But if belum lagi, then belum ada rezeki lagi la.

So the day after tomorrow tu, I check. Yang kelakar nye, I asked my hubby to buy pregnancy test kit malam before tu. Dia g beli pulak digital thermometer. Hahahha kelakar gila.

Selalu I doa mintak murah rezeki. And alhamdulillah Allah makbulkan doa I. He granted us the best gift ever. This is just the beginning and we need to work hard in providing everything necessary with the new born. Alhamdulillahhhh~~~

And for those yang tengah menunggu, please dont put too much stress on this sebab it will affect your hormones. :) "kun faya kun". ❤ Kawan-kawan office pon selalu tanya I, bila lagi and so on. But I take it positively. I believe that Allah have better plan for us. Maybe Dia belum bagi sekarang, tapi later, insyaAllah.

Please pray for us and healthiness of our baby :) aminnn

P/s: gambar my nephew sekali. So cute~~ insyaAllah akan ada additional member in the family :) dah tak leh jadi cry baby sangat budak ni. Heheh







2 comments:

a.d.i.b.a.h said...

Waaaa. Alhamdulillah, syukur! Tahniah beb! Take care tau. U jgn ganas2 sgt. Jgn bz2 sgt. Rehat2 dlu utk awal2 pregnant ni tau. Yay! Happy for u. Doakn utk i jgk tau. ;)

CtNurwaty Samsudin said...

Tenkiuuu dear~~~ insyaAllah~ aminnn. U jgn stress2 k nak ade baby :) nanti lari hormon. Hehehe